Gyógynövények, gyógyhatásai

A gyógynövények isteni adományában az emberiség nagy kincsekhez jutott és elmondhatjuk százszorosan, hogy a föld növényzetének, a fénynek, a levegőnek, a víznek gyógyerői is magukba rejtik sorsunkat élet és halál felett!

Növényi Gyógyszerek

Hazai gyógynövények ismertetése, gyűjtésüknek módja és felhasználásuk a mindannapi életben az egészség szolgálatában.
A betegség egyidős az emberrel, a gyógyítás a betegséggel!
Hazánk különböző vidékeinek gyógynövényei már évszázadokkal ezelőtt is híresek voltak gyógyító hatásaikról. Ennek oka hazánk kedvező éghajlatában rejlik!
A gyógyszerként használt kémiai anyagok ismertté vált utó- és mellékhatásai miatt az utóbbi tíz évben a gyógynövények ismét az érdeklődés előterébe kerültek.
A szervezetbe bejutatott természetes anyagok a szervezet saját szabályozási, belső egyensúly-helyreállítási folyamatait segítik, erősítik!
De ez nem azt jelenti, hogy gyógynövénykúrákkal helyettesíthetők a bevált orvosi gyógymódok!

Nincs növényi csodaszer, ahogy kémiai úton előállított csodagyógyszer sincs.
A gyógynövények kellő szakismerettel, főleg orvosi tanácsra alkalmazva jó eredménnyel használhatók a betegségek megelőzésére, gyógyítására, az egyéb orvosi gyógymódok mellett!
A legteljesebb gyógyfűveskönyvből, a gyógynövényekkel történő gyógyítás alapkönyvéből ismertetem, egy hosszú élet kutatásainak tapasztalatait!
Az évszáadok népi gyógyításának tapasztalatait, amelyben egy átfogó, teljeskörünek mondható munkában a  szerző, századunk első felének legtekintélyesebb gyógyszerésze és gyógynövénykereskedője.
Orvos és beteg egyaránt haszonnal olvasgathatja, de az egészséges embernek is melegen ajánlom.
A gyógynövénygyűjtők és -kereskedők is megtalálhatják a gyógynövények gyűjtésére, kezelésére, tárolására és feldolgozására vonatkozó tanácsokat.
Használható továbbá idegen nyelvű gyógynövényreceptek fordítására, gyógynövények beazonosítására.
Ezek az oldalak a leghasznosabb segédeszköz szerepét hivatottak betölteni az egészséged megőrzéséhez!
Olvassgasd haszonnal, használd egészséggel!

Forrás:
Varró Aladár Béla

Hajdanán elsősorban a növényekből készítettek orvosságokat. Kitapasztalták melyik növény milyen betegség kezelésére alkalmas, s tudásukat füveskönyvekben jegyezték le. Ma, amikor az emberiség nagy része eltávolodott a természetes életmódtól, amikor a helytelen életvitel fenyegető megbetegedések lehetőségeit rejti magában, a természetgyógyászat a reneszánszát éli. A ma embere – még a szakemberek is – újra felfedezi az erdők, mezők virágaiban, a füvekben és a fákban rejlő ősi gyógyító erőt. E modern kori “füveskönyvből” Varró Aladár Béla gazdag ismereteit, több évtizedes tapasztalatait és a népgyógyászat adatait ismerhetjük meg.